Maaltijdshakes..?
Tegenwoordig kan je ze overal kopen in de meest bizarre smaken.
Shakes die je veel gewichtsverlies beloven, maar zijn ze nou effectief? En is dit wel gezond voor je?
In een shake die je maaltijd vervangt zitten tussen de 200 en 300 calorieën waardoor je eind van de dag rond de 900 kcal uitkomt. De eerste week vliegen de kilo’s eraf ( vocht) en de weken daarna volgt vet en helaas ook spierverlies. Je lichaam heeft nou eenmaal voedingsstoffen nodig om de spieren te kunnen behouden. Je voelt je goed want je verliest inderdaad wat kilo’s.
Het werkt dus wel want je valt er wat van af. Dit is de reden waarom dit soms ook wordt voorgeschreven voor een operatie. Maarrr… Ongeveer 3% van de shake gebruikers valt snel terug op het oude gewicht JOJO effect wanneer je stopt met de shakes. Dit is omdat je levensstijl niet verandert is en omdat je lichaam veel spieren verloren heeft kan het zelfs zijn dat je door een lagere vet verbranding zelfs zwaarder wordt! Gezond eten en bewegen is natuurlijk de combinatie van een gezonde levensstijl. Misschien gaan de kilo’s dan net wat langzamer, maar dit is de meest effectieve manier om af te vallen.
Wist je dat juist krachttraining zorgt voor een betere vetverbranding. Wanneer je meer spieren hebt is je lichaam zelfs in rust veel meer aan het verbranden. Het is daarom belangrijk om je dagelijkse calorieën behoefte goed te checken. Wanneer je immers meer spiermassa hebt is het goed om iets meer (gezonde voeding) te gaan eten. Haal je dagelijkse eiwitten uit verse producten zoals kwark en blijf het liefst af van de shakes.
Wij kunnen jou helpen om je dagelijkse calorieën behoefte te berekenen middels onze speciale bodyscan weegschaal. Hier meten wij jouw spiermassa die steeds groter wordt wanneer je bij ons sport. Het is mogelijk om iedere maand een moment in te plannen of af te sluiten bij jouw abonnement. Zo weet je wat jouw lichaam keer op keer nodig heeft om een gezond gewicht te krijgen
10x een gezond ontbijt
Ingrediënten
400 ml halfvolle melk
50 gram havermout
20 gram geroosterde hazelnoten
1 banaan en 100 gram bessen
frambozen,aardbeien
kaneel
Bereiding
Breng de melk met de havermout aan de kook. Kook de havermout onder af en toe roeren in 2 minuten gaar. Laat de pap nog 2 minuten staan. Hak de hazelnoten grof. Maak het fruit schoon en snijd het eventueel kleiner. Schenk de pap in 2 kommen en verdeel het fruit en de noten er over. Stuif er wat kaneel over.
2 bananen
800 gram magere kwark
kaneel
75 gram walnoten
4 eetlepels honing
Bereiding
Pel de bananen en snijd ze in stukjes. Meng de bananen door de magere kwark en verdeel het over 4 glazen. Strooi wat kaneel over de kwark. Breek de walnoten grof en verdeel ze over de glazen. Top de kwark af met een eetlepel honing.
5 eetlepels muesli, zonder toegevoegd suiker
1 appelkaneel
300 ml halfvolle yoghurt
Bereiding
Bak de muesli in een droge koekenpan lichtbruin en krokant.Was de appel, snijd hem in blokjes en stuif er wat kaneel over.Schep de blokjes appel door de yoghurt en verdeel dit over 2 glazen of schaaltjes. Strooi de muesli erover.
75 gram havermout
2 rijpe bananen
mespunt kaneel
2 theelepels bakpoeder
2 eieren
4 eetlepels halfvolle melk
2 eetlepels vloeibare margarine, 200 gram fruit, bijv. aardbeien, bessen, frambozen.
Bereiding
Doe de havermout in een hoge kom en mix met de staafmixer de vlokken klein. Voeg de bananen in stukken toe en pureer dit met de staafmixer. Voeg wat kaneel, het bakpoeder en de eieren toe en pureer kort met de staafmixer. Voeg wat melk toe tot er een dik beslag is ontstaan. Verwarm een beetje margarine in een koekenpan met een anti aanbak bodem. Schep 4 hoopjes van het beslag in de pan en strijk een beetje glad. Bak de pannenkoekjes in ca. 6 minuten aan beide zijden gaar en lichtbruin. Bak de rest van het beslag. Was het fruit en laat het goed uitlekken. Verdeel de pannenkoekjes over 4 borden en schep het fruit erop.
5 eetlepels muesli, zonder toegevoegd suiker
1 appelkaneel
300 ml halfvolle yoghurt
Bereiding
Bak de muesli in een droge koekenpan lichtbruin en krokant.Was de appel, snijd hem in blokjes en stuif er wat kaneel over.Schep de blokjes appel door de yoghurt en verdeel dit over 2 glazen of schaaltjes. Strooi de muesli erover.
1 bevroren banaan
50 gram bevroren frambozen
100 ml (amandel)melk
Voor de topping:
plakjes vers fruit (zoals banaan en aardbei, )een handje walnoten, 0.5 eetlepel cacao , 0.5 eetlepel kokos flakes, 0.5 eetlepel chiazaad
Bereiding
Doe het bevroren fruit in een blender en schenk er wat amandelmelk bij. Blend alles door elkaar tot er een gladde smoothie ontstaat.
Schenk de smoothie in een kom en doe alle toppings erop.
1 mango
1 banaan
200 ml kokosmelk
250 ml sinaasappelsap (vers geperst of uit een flesje)
1 eetl geraspte kokos
1 eetl honing
Bereiding
Snijd de mango en banaan in stukken en pureer deze samen met de kokosmelk en sinaasappelsap in een blender. Je kunt ook een staafmixer gebruiken als je geen blender hebt. Voeg de honing toe en roer deze er door heen. Schenk het sap in grote glazen en schep er een beetje geraspte kokos op. Garneer eventueel met een prikker met fruit en een rietje.
1 ei
150 gram suikervrije appelmoes
150 gram havermeel (of havermout)
50 ml ongezoete amandelmelk
Snuf bakpoeder
Snuf kaneelpoeder
Mespuntje zeezout
1½ el extra vierge kokosolie (gesmolten)
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Gebruik je havermout in plaats van havermeel? Maal het dan tot havermeel met behulp van een keukenmachine, blender of koffiemolen. Kluts het ei in een grote kom. Voeg de appelmoes, het havermeel, de amandelmelk, het bakpoeder, het kaneelpoeder, het zeezout en de kokosolie toe en meng het geheel tot een glad beslag. Verdeel het beslag over 6 muffinsvormpjes. Schuif de muffinvormpjes in de oven en bak de muffins 15 à 20 minuten, totdat ze goudbruin en gaar zijn. De appel-kaneelmuffins zijn gaar als je er een satéprikker in prikt en deze er schoon uit komt.
200 gram Griekse yoghurt (10% vet)
75 gram frambozen (vers of uit de diepvries)
20 gram ongezouten noten naar keuze
1 el havermout (10 gram)
Optioneel: kaneelpoeder
Bereiding
Schep de Griekse yoghurt in een kom of groot glas.Roer de havermout door de yoghurt.Optioneel: voeg een snufje kaneelpoeder toe.Garneer de yoghurt met de noten en de frambozen. Gebruik je frambozen uit de diepvries? Ontdooi ze dan eerst.
2 rijstwafels van zilvervliesrijst
2 eieren
½ avocado
150 gram wortel
Zeezout en zwarte peper
Bereiding
Kook de eieren naar wens (6 minuten voor zachtgekookte eieren, 8 minuten voor hardgekookte eieren).Was of schrap ondertussen de wortels. Prak het vruchtvlees van de avocado met een vork tot mousse. Besmeer de rijstwafels met de avocadomousse. Snijd de eieren in plakjes en verdeel over de rijstwafels. Breng op smaak met een snufje zeezout en zwarte peper. Serveer de worteltjes naast de rijstwafels.
Voedingsadvies op maat
Welk doel heb jij?
Heb je hulp nodig om dagelijks aan een gezond voedingspatroon te werken? Wij bieden jou voedingsschema’s op maat. Zonder ongezonde shakes of crash diëten.