Tegenwoordig kan je ze overal kopen in de meest bizarre smaken. Maaltijdshakes. Shakes die je veel gewichtsverlies beloven, maar zijn ze nou effectief? En is dit wel gezond voor je?

In een shake die je maaltijd vervangt zitten tussen de 200 en 300 calorieën waardoor je eind van de dag rond de 900 kcal uitkomt. De eerste week vliegen de kilo’s eraf ( vocht) en de weken daarna volgt vet en helaas ook spierverlies. Je lichaam heeft nou eenmaal voedingsstoffen nodig om de spieren te kunnen behouden. Je voelt je goed want je verliest inderdaad wat kilo’s.

Het werkt dus wel want je valt er wat van af. Dit is de reden waarom dit soms ook wordt voorgeschreven voor een operatie. Maarrr… Ongeveer 3% van de shake gebruikers valt snel terug op het oude gewicht JOJO effect wanneer je stopt met de shakes. Dit is omdat je levensstijl niet verandert is en omdat je lichaam veel spieren verloren is kan het zelfs zijn dat je door een lagere vet verbranding zelfs zwaarder wordt! Gezond eten en bewegen is natuurlijk de combinatie van een gezonde levensstijl. Misschien gaan de kilo’s dan net wat langzamer, maar dit is de meest effectieve manier om af te vallen.

Wist je dat juist krachttraining zorgt voor een betere vetverbranding. Wanneer je meer spieren hebt is je lichaam zelfs in rust veel meer aan het verbranden. Het is daarom belangrijk om je dagelijkse calorieën behoefte goed te checken. Wanneer je immers meer spiermassa hebt is het goed om iets meer (gezonde voeding) te gaan eten. Haal je dagelijkse eiwitten uit verse producten zoals kwark en blijf het liefst af van de shakes.

Wij kunnen jou helpen om je dagelijkse calorieën behoefte te berekenen middels onze speciale bodyscan weegschaal. Hier meten wij jouw spiermassa die steeds groter wordt wanneer je bij ons sport. Het is mogelijk om iedere maand een moment in te plannen of af te sluiten bij jouw abonnement. Zo weet je wat jouw lichaam keer op keer nodig heeft om een gezond gewicht te krijgen

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights